3d uitlijnen

Banden

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet blindelings op de banden kunnen vertrouwen.

Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is de afgelopen jaren sterk verbeterd. met name een betere rubbersamenstelling, de toepassing van het modernste karkasmateriaal en de opbouw van het loopvlak zorgen ervoor dat een moderne band werkelijk een hightech product is.

Dit hightech product zorgt ervoor dat:

  • De rolweerstand is verminderd
  • Het geluidsniveau is gedaald
  • De slijtage sterk is verminderd
  • Het stuurgedrag sterk is verbeterd
  • Het comfort van de banden sterk is toegenomen

Prijs/Kwaliteit
De prijs van een band is een belangrijk koopargument voor u als klant. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en een deskundige advisering steeds belangrijker. Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor hightech producten zoals banden onontbeerlijk.

Autobedrijf van Hemmen B.V. levert – als vakman – banden van alle bekende merken tegen concurrerende prijzen.

Veiligheid
Voor betere rij-eigenschappen en grotere veiligheid adviseren zowel bandendeskundigen als consumenten- en verkeersveiligheid-organisaties banden met 2 millimeter profiel te laten vervangen. Ook is het raadzaam de banden regelmatig te (laten) controleren op eventuele beschadigingen, sneden, scheuren, blaren, ouderdom, etc. Oude banden brengen de veiligheid ernstig in het geding. Bij Van Hemmen B.V. bevelen wij u daarom ook aan om banden in ieder geval na 6 jaar te vervangen.

 

Uitlijning

Klachten zoals bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant, het naar een kant trekken van de auto, het zwaar of licht sturen van de auto, het niet fijn de bocht in of uit sturen van de auto en het niet terugdraaien van het stuur na een bocht kan betekenen dat de auto niet correct is uitgelijnd.

Het uitlijnen van een auto is een specialisme waarbij het niet alleen bij sporing afstellen blijft, zoals vaak wordt gedacht. Ook wielvlucht en as-kanteling spelen een belangrijke rol.

Back to top